Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه فردوسی مشهد از برگزاری اولین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز در تاریخ 17 و 18 بهمن ماه جاری با حضور 8 نماینده از دانشگاه‌های برتر دنیا در حوزه مدیریت سبز به میزبانی این دانشگاه خبر داد.

دکتر محمد کافی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه اولین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز با حضور وزیر علوم و مدیران استانی 17 و 18 بهمن ماه جاری در دانشگاه فردوسی برگزار می‌شود، اظهار کرد: مقوله دانشگاه سبز، مقوله‌ای است که امروز به یک معیار بین‌المللی تبدیل شده است، دانشگاه سبز امتیازی است که بر اساس سیستم «گرین‌متریک» تعیین می‌شود و از 6 شاخص کلیدی محیط زیست و زیرساخت، انرژی و تغییرات اقلیمی، مدیریت پسماند، آب، حمل و نقل و آموزش برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها استفاده می‌کند و با هدف ارائه چشم‌اندازی جامع از شرایط و سیاست‌های مرتبط با محیط زیست و توسعه پایدار در دانشگاه‌های کشورهای گوناگون راه‌اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: مفهوم دانشگاه سبز به معنای پوشش گیاهی سبز نیست، بلکه به این معنا است که از حداقل انرژی لازم برای سیستم‌های دانشگاه استفاده شود و تا حد ممکن با مهربانی با محیط‌زیست رفتار شود و از طرفی تمامی دانشگاهیان اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان در حفظ محیط‌زیست دانشگاه مشارکت داشته باشند. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: ایده دانشگاه سبز بیش از 20 سال است در دانشگاه فردوسی مشهد جاری است, در دولت هفتم و هشتم با این دانشگاه تفاهم‌نامه‌ای ‌امضا شد و بر اساس آن تحقق دانشگاه سبز در دانشگاه فردوسی در دستورکار قرار گرفت. 

کافی بیان کرد: قطعا سرسبزی و ترویج پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، صرفه‌جویی در منابع و تفکیک زباله‌ جزو معیارهای دانشگاه سبز محسوب می‌شود، اگرچه دانشگاه فردوسی مشهد هنوز با این آرمان‌ها فاصله دارد، اما تلاش کرده تا به این اهداف دست پیدا کند. 

وی عنوان کرد: توجه به مقوله دانشگاه سبز در این دولت فراگیر شده و علاوه بر وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور، سازمان برنامه و بودجه نیز تلاش کرده تا ردیف‌های اعتباری را به این مساله اختصاص دهد. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: اولین همایش ملی دانشگاه سبز سال گذشته به میزبانی دانشگاه خلیج فارس برگزار شد و امسال با توجه به تجربیات دانشگاه فردوسی و به عنوان دومین دانشگاه سبز کشور و همچنین با توجه به وجود بارگاه مطهر رضوی در مشهد مقدس، قرار شده این همایش امسال با حمایت‌های وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه برای نخستین بار در سطح بین‌المللی در دانشگاه فردوسی برگزار شود.

کافی یادآور شد: میزان مشارکت دانشگاه‌های کشور در اولین همایش بین‌المللی دانشگاه سبز چشمگیر بوده و در حاشیه این همایش برای نخستین بار فن بازار با رویکرد زیست‌محیطی برگزار خواهد شد که در آن تمامی تکنولوژی‌ها و دستگاه‌ها و اختراعاتی که در تحقق یک دانشگاه سبز موثر است، به نمایش گذاشته می‌شود. 

وی اضافه کرد: تحقق دانشگاه سبز به این معنا نیست که تنها دانشگاه معیارهای حفظ محیط زیست را رعایت کند، بلکه هدف ما این است که پیام سبز بودن را به عنوان یک الگو و توسط دانشجویان خود  به جامعه منتقل کنیم. 

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اقدامات این دانشگاه در راستای تحقق دانشگاه سبز، تاکید کرد: با سازمان‌ پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد سازمان‌های توزیع کننده، آب و فاضلاب تفاهم‌نامه‌هایی به منظور به‌سازی و حفظ پایدار محیط‌زیست در دانشگاه منعقد شده است. 

کافی یادآور شد: از جهتی که دانشگاه فردوسی مشهد و جهاد دانشگاهی مشهد بیش از 40 سال در زمینه حفظ محیط‌زیست و کشاورزی پایدار فعالیت می‌کنند و بیشترین آثار مطلوب مرتبط با حفظ محیط‌زیست توسط این دانشگاه و جهاد دانشگاهی به چاپ رسیده است، برگزاری این همایش به دانشگاه فردوسی واگذار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۴۵۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی این آیین عصر پنجشنبه با حضور رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، رئیس پارک علم و فناری دانشگاه، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره بنیاد دانشگاهی فردوسی و جمعی از خیران حوزه علم و فناوری در منزل این بانوی نیکوکار برگزار و به پاس قدردانی از این اقدام خیرخواهانه نشان نیکوکاری بنیاد دانشگاهی فردوسی به بانوی نیکوکار، ضیاالملوک فضل خراسانی اعطا شد.

این بانوی خیر در مراسم اهدای منزل خود گفت: به نظر من هر شخصی که ثروتی بیشتر از حد خود دارد باید از این اقدامات انجام دهد، من هر روز از اینکه این‌کار را انجام داده‌ام بیشتر از روز قبل احساس خوشحالی می‌کنم و هرگز پشیمان نیستم.

فضل خراسانی ادامه داد: این فضا بعد از من هست تا همه از آن استفاده کنند.

همچنین وی با اظهار خرسندی از آشنایی با جمع بنیاد دانشگاهی توضیح داد: گمان نمی‌کنم که کار بزرگی انجام داده‌ام بلکه به نظر من این کار طبیعی بوده و نیازی به تشکر ندارد.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با تشکر و قدردانی از خانم فضل خراسانی بابت ایجاد مرکز نوآوری و فناوری دانشجویان بیان کرد: در استان خراسان رضوی نخبگان زیادی هستند که نیاز به حمایت دارند، حمایت‌های دولتی تنها می‌تواند بخشی از مشکلات را حل کند، اما حضور خیرینی همچون شما باعث سامان گرفتن اوضاع و زندگی دانشجویان نخبه می‌شود.

مسعود میرزایی افزود: ما در استان خراسان رضوی افراد زیادی را داریم که استطاعت مالی دارند و بسیار پسندیده است که این افراد وارد عرصه‌های علمی و فناوری شوند.

این منزل اهدا شده به مساحت ۵۰۰ مترمربع در خیابان ملاصدرای مشهد واقع است.

بنیاد دانشگاهی فردوسی نخستین سازمان مردم‌نهاد دانشگاهی در ایران است که در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه فردوسی مشهد به همت جمعی از خیران دانشگاهی و غیردانشگاهی تأسیس شد و تاکنون در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی، علمی و فناورانه فعالیت‌های عام‌المنفعه داشته و موفق به تأمین و احداث هفت خوابگاه دانشجویی با ظرفیت ۲۲۰۰ تخت با کمک خیران شده و اکنون نیز علاوه بر این فعالیت‌ها به تأسیس مراکز نوآوری برای حمایت از ایده‌های نوآورانه دانشجویان اقدام می‌کند.

دیگر خبرها

  • بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره